Baby Højstol fra FLEXAs nye Baby kollektion er netop blevet tildelt den internationale red dot award 2013 for sit innovative formsprog, sin ergonomi og optimale funktion. Stolen udmærkede sig blandt 4662 indsendte designs fra 54 lande.

Med fokus på både funktion og æstetik har FLEXA, sammen med den danske designer Hans Sandgren Jakobsen, skabt en serie stilrene babymøbler. Seriens organisk formede barnestol, der allerede har vakt international opmærksomhed, præmieres nu med den prestigefulde red dot design award.

En af designverdenens mest prestigefulde priser – red dot design award – tilfalder nu den danske børnemøbelproducent FLEXA for deres nye innovative høje barnestol, designet af Hans Sandgren Jakobsen. Stolen, der indgår i den netop lancerede FLEXA Baby kollektion, vandt blandt 4662 indsendte designs fra 54 lande, fordi den demonstrerer visuelt overskud samtidig med at den byder sig til med optimal brugsværdi. Ligesom de øvrige elementer i den nye FLEXA Baby kollektion, der også rummer en babyseng og et puslemodul, lægger barnestolen sig i naturlig forlængelse af en skandinavisk designtradition med ligeværdig fokus på både funktion og æstetik.

Hans Sandgren Jakobsen, der er kendt for sin forkærlighed for træ og for at tage afsæt i et lyst og let designunivers, skaber først og fremmest møbler, der matcher et behov. -Ideen har netop været at skabe et møbel, der optimerer spisesituationen, har fokus på ergonomi og bevægelsesfrihed – og som matcher moderne skandinavisk boligindretning, forklarer Hans Sandgren Jakobsen, der med FLEXA Baby stolen har designet et møbel med et unikt udtryk. Man kan med ganske få greb justere stolens højde, regulere fodstøtte og tilføje bakker og stropper i takt med at barnet bliver ældre og får nye behov.

Hele møbelserien er udviklet i et tæt samarbejde med FLEXAs produktudviklings-team og et hold eksperter indenfor børneadfærd, pædagogik, ergonomi og søvn. – Den grundlæggende idé om, at produkterne skal vokse med barnet gælder for hele kollektionen. Sengen er for eksempel konstrueret således, at bunden let kan hæves og sænkes, hvilket betyder, at den både kan anvendes til spædbarnet og det lidt større barn. Ved at fjerne tre af de lodrette tremmer giver man for eksempel større børn mulighed for selv at komme ind og ud af sengen, forklarer FLEXA’s produktudviklingschef, Kristine Schmidt, der var tovholder igennem forløbet.

FLEXA er med et nyt designkoncept i skandinavisk stil i fuld gang med en gennemgribende fornyelse af deres produktprogram. Indenfor de sidste ni måneder er der udviklet og lanceret 52 nye produkter. -red dot design award er en meget stor anerkendelse, som vi er utrolig stolte af og samtidig meget ydmyge overfor. Når vores Baby Højstol nu premieres bekræfter det os i, at vores nye designstrategi er rigtig, udtaler Carsten Dan Madsen, der tiltrådte som CEO for FLEXA i 2012. FLEXA Baby kollektion lanceres i maj 2013, og hos FLEXA håber man, at forbrugerne vil tage godt imod produkterne og dermed give børn verden over mulighed for, at vokse op med dansk møbeldesign af den allerbedste kvalitet.

Den prisvindende babystol kan højdejusteres og tilpasses barnets behov ved hjælp af bakker, stropper og fodstøtte. Stolen, der indgår i FLEXAs nye Baby kollektion, er designet af den danske designer Hans Sandgren Jakobsen.