Nyt liv

Den norske designer Peter Opviks er verdensberømt for sine dynamiske møbler. Her ses han i sin helt specielle Garden siddetræ, som netop er blevet redesignet og sat i produktion af Rybo. www.opsvik.no

Norske Peter Opsvik er verdensberømt for sine dynamiske siddemøbler. Nu er hans ”siddetræ” Garden blevet redesignet og sat i produktion igen.

Text: Susanne Holte

Garden er på mange måder et aparte møbel, men siddemøblet giver god mening, når man ser den i forlængelse af den norske designer Peter Opsviks produktion i øvrigt. Gennem hele sin karriere har han interesseret sig for at skabe bedre vilkår for det siddende menneske og arbejdet i krydsfeltet mellem kunst og design i bestræbelserne på at skabe skulpturelle siddemøbler. Med en klar filosofi om at opmuntre til bevægelse og en unik evne til at forene ergonomi og æstetik, udvikler han distinkte og tidløse stole til både børn og voksne, til private og offentlige miljøer. Garden siddetræet, der oprindelig blev præsenteret på møbelmessen i København i 1985 med Stokke som producent, er blevet redesignet og i dag er det Rybo, der står bag fremstillingen.