Archive: august, 2010

Tiden tar’ form

Text: Susanne Holte

Den 28-årige norske designer Siren Elise Wilhelmsen giver tiden ny form med Knitting Clock fra projektet Developing Time – Time Developing, der netop har udløst årets Time to Design – New Talent Award, der er en designpris rettet mod unge designtalenter, som befinder si i starten af deres karriere. Prisen inkluderer et tre måneders arbejdsophold på Statens Værksteder for Kunst, 50.000,- kroner sponsoreret af Træets Arbejdsgivere tilmaterialeomkostninger, individuel karriererådgivning fra OeO, samt en 14 dages udstillingsperiode i Normann Copenhagens Flagship Store. Siren vandt for sit ret nørdede projekt, som bedst kan betegnes som designmæssig grundforskning. Med et filosofisk udgangspunkt angriber det et fælles vilkår og søger at formgive et  usynligt fænomen i livet. Projektet er en videreudvikling af Sirens afgangsprojekt fra University of Arts Berlin – et projekt, der resulterede i et strikkeur, som målte og registrerede tiden 3-dimensionalt i garn. Projektet kan bedst beskrives som en kombination af en strikkemaskine og et kukur. hver halve time markeres med en maske, og hvert døgn registreres med 48 masker. Et kalenderår resulterer i et c. 2 meter langt tørklæde. Sirene, der er fød i Bergen og bosat i Berlin, skal i efteråret  bruge sit ophold på Statens Værksteder for Kunst til at bringe projektet tættere på brugeren. Hun vil udforske mulighederne for at personalisere skrikkeuret, så det for eksempel reagerer på bevægelse, lyd og lys i omgivelserne.

Kreativt samarbejde

Italienske Missoni, der er kendt for sit spraglede tekstildesign, smyger sig nu om den legendariske Corona-stol

Text: Susanne Holte

Det verdenskendte italienske modefirma Missoni, indgår med deres Missoni Home kollektion et nyt samarbejde med danske Erik Jørgensen med henblik på det skandinaviske marked. Missoni Home, der er kendt for spændende møbelstoffer og boligtekstiler i det hele taget, har base i den designkulturelle højborg i Milano. Missoni Home tilbyder en lang række spændende stoffer og andet boligtilbehør til high end forbrugersegmentet. Lækre produkter og høj kvalitet baseret på århundrede gamle håndværkstraditioner er et perfekt match mellem italiensk og dansk design. Samarbejdet sigter mod lancering og markedsføring af nye tekstiler fra Missoni Home på nye og kendte sofaer og stole fra Erik Jørgensen i Skandinavien.

Corona stolen fra Erik Jørgensen klædt i Pixels fra Missoni Home Kollektionen.

Velkommen

Text: Susanne Holte

Det er her man lander med favnen fuld af indkøbsposer, her hvor børnene smider deres skoletasker og fodtøj og her gæsterne får det første indtryk af hjemmet. Kort sagt: entreen skal byde velkommen og sluse både børn og voksne videre på den mest hensigtsmæssige måde. Da kvadratmeterne ofte er begrænsede stilles der ekstra store krav til indretning og farvesætning. Er indgangspartiet så småt at der ikke er plads til reelle møbler, er det en god idé at lede efter et velegnet hylde-knagearrangement, så man som minimum kan komme af med overtøj, handsker, nøgler m.m. Der findes et hav af pladsbesparende løsninger i alle stilarter på markedet. Det være sig i form af høje, smalle kommoder, konsolborde og skotøjshylder, som kan afhjælpe det værste rod. Er der ikke plads til en stor stumtjener, kan væghængte knager være den optimale løsning. Uanset om man vælger knager, møbler eller stumtjener skal de placeres så de ikke kommer i konflikt med de mange døre, der som regel fører fra entreen videre ud i husets øvrige rum.

In and out

Text: Susanne Holte

Cane-line, der er kendt for sine funktionelle designermøbler til uderummet, rykker nu ind i stuerne. Virksomheden præsenterer en helt ny indoor-kollektion, som forener 60 års erfaring i fletteteknik med moderne design skabt af danske designere. Bag kollektionen står to kendte designerduoer – Strand+Hvass og Foersom & Hiort-Lorenzen, der alle tidligere har sat deres fingeraftryk på Cane-lines udendørs-kollektioner. Designerne har fået frie hænder til at skabe ny møbeltyper, som forener det moderne udtryk med det traditionelle rattan og papirflet. Møblerne fra Foersom & Hiort-Lorenzen består både af enkeltstående designelementer, som for eksempel Straw-stolen, der er udført i papirflet, samt den rede-lignende Nest-stol, der er udført i rattan. Kollektionen indeholder ti nye designer-møbler, blandt andet fire meget forskellige spisebordsstole, en loungestol, et spisebord og Nest-stolen i to forskellige størrelser.