Gio Ponti revival

Text: Susanne Holte

Den store italienske designer Gio Ponti (1891-1979) kommer atter til ære og værdighed når Molteni & C sætter en række af hans ældre designs i produktion. Det drejer sig om designs, der ikke tidligere har været masseproduceret og som nu for første gang præsenteres for et større publikum. Der er tale om reoler, kommoder, stole og borde, som for eksempel den kontorstol, som Ponti tegnede til Montecatini’s nye kontor i Milano i 1930’erne. Produkterne udstilles i første omgang i Molteni & C’s flagship store i New York fra den 16. september 2010. Her vil man også kunne fryde sig over originale tegninger, skitser og fotografier. Gio Ponti står som en af de allerstørste designkoryfæer og hans 120 års fødselsdag vil blive markeret med flere udstillinger og specialarrangementer gennem hele 2011. Han var en yderst kompleks personlighed med stor passion for sit fag. Han har markeret sig på mange fronter – både som bygningsarkitekt og industriel designer. Han var også stifteren af det berømte italienske designmagasin DOMUS.